Phone:

+36 1 257 7119

+36 1 260 0799

Email:
info@euromagnet.com
Address:1172 Budapest,
Rétifarkas u. 8 Hungary


Get Social:


EUROMAGNET

Permanens mágnesesek - ( Szamárium-Kobalt )

Gyártás-tervezés

Kölcsönözhető mágnesek

Ipari mágnesek

Magas hőtűrésű mágnesek

Irodai mágnesek

Csavarozható mágnesek

Iskolai mágnesek

Műszerek

Segédanyagok

Mágnesek a műhelyben

Táblázatok

Lexikon

English

Romana

Hungary

Szamárium-kobalt (SmCo) mágnesek az első generációs ritkaföldfém-mágnesek közé tartoznak, és két fő típusban kaphatók: SmCo5 és Sm2Co17. Ezek az anyagok rendkívül erős mágneses tulajdonságokkal rendelkeznek, és kiválóan ellenállnak a magas hőmérsékletnek, ami különösen hasznos az haditechnikai alkalmazásokban.


Erős mágneses tulajdonságok: Szamárium-kobalt mágnesek rendkívül erős mágneses térrel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a kis méretű, mégis nagy teljesítményű mágneses rendszerek kialakítását.

Hőmérsékleti stabilitás: Kiemelkedő hőmérsékleti stabilitásuk miatt a SmCo mágnesek a magas hőmérsékleteken is megőrzik mágneses tulajdonságaikat, akár 300°C-ig is.

Korrózióállóság: Ezek a mágnesek jó korrózióállóságot mutatnak, és gyakran nincs szükségük további felületkezelésre a korrózió elleni védelem érdekében.

Drága: A szamárium és a kobalt magas költségei miatt ezek a mágnesek általában drágábbak, mint más típusú mágnesek, például a neodímium-mágnesek.

Bár a szamárium-kobalt mágnesek rendkívül erősek, a neodímium-mágnesek (NdFeB) gyakran erősebb mágneses tulajdonságokkal rendelkeznek alacsonyabb hőmérsékleten. Azonban a SmCo mágnesek jobb hőmérsékleti stabilitást és korrózióállóságot kínálnak, ami specifikus alkalmazásokban előnyös lehet.

Szamárium-kobalt mágneseket gyakran használják olyan alkalmazásokban, ahol a mágneses teljesítménynek a magas hőmérsékletnek való kitettség mellett is meg kell maradnia. Ide tartoznak:

  • Precíziós műszerek,
  • Műholdtechnológia,
  • Autóipari szensorok,
  • Orvosi eszközök,
  • Katonai és űrtechnológia.


Haditechnika eszközök

Kiemelkedő hőmérsékleti stabilitásuk miatt a SmCo mágnesek a magas hőmérsékleteken is megőrzik mágneses tulajdonságaikat, akár 300°C-ig is.

Elektronika eszközök

Szamárium-kobalt mágnesek rendkívül erős mágneses térrel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a kis méretű, mégis nagy teljesítményű mágneses rendszerek kialakítását.

Orvostechnikai eszközök

Diagnosztikai eszközök, mint például a véranalizáló gépek és egyéb laboratóriumi berendezések, szintén használhatnak szamárium mágneseket a pontos és megbízható működés érdekében.

Űrtechnológiai eszközök

Szamárium-kobalt mágnesek rendkívül erős mágneses térrel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a kis méretű, mégis nagy teljesítményű mágneses rendszerek kialakítását.