Érdekességek

MIÉRT ETETNEK A TEHÉNNEL MÁGNEST ?

A szarvasmarhák takarmányozása során előfordulhat,   a takarmányban   drótdarabok kerülnek. Előfordulhat, hogy a legeléskor kerül az állat bendőjébe fém részecske. 

Ezek a fém tárgyak súlyos belső sérüléseket okozhatnak a bendőben és a szomszédos szervekben, beleértve a szívet. 

Ezeknek a veszélyeknek a kiszűrésére használják a BENDŐMÁGNEST.

Bendőmágnes ferrit - mágnessel

A bendőmágnes elnevezés a szarvasmarhák bendőjébe helyezhető általában rúd alakú mágnes neve. A beteg állatok gyógyítása nagyon költséges és ha a gyulladás nincs időben kezelve akkor kényszervágást kell végezni.  A gyulladás nehéz felfedezni, általában az állat magatartásának változására figyelnek fel a gazdák. A tehén étvágytalan, lázas és mozgása lassul,  lábait általában igyekszik széttartani.A beteg állatok gyógyítása nagyon költséges és ha a gyulladás nincs időben kezelve akkor kényszervágást kell végezni.  A gyulladás nehéz felfedezni, általában az állat magatartásának változására figyelnek fel a gazdák. A tehén étvágytalan, lázas és mozgása lassul,  lábait általában igyekszik széttartani.


A bendőmágnes egy kisméretű, erős multipolaritásos mágnes, nem egy egyszerű észak dél pólusos mágnesrúd. Ez a mágneses rúd egy műanyag, vagy saválló acél egységből és  mágnesekből összeállított eszköz. A bendőmágnes gyártásához olyan mágneseket használunk, melyek a savas és lúgos környezeti hatásoknak ellenáll.

Az ezközt lenyeltetik az állattal.

A mágnes vonzza a fém darabokat, így azok nem vándorolnak el az állat emésztőrendszerében, és csökkenti a belső sérülések kockázatát. 


Gyártás-Tervezés
Kölcsönözhető mágnesek
Irodai mágnesek
Csavarozható mágnesek
Segédanyagok
Műszerek
Táblázatok
Mágnesek a műhelyben