Phone:

+36 1 257 7119

+36 1 260 0799

Email:
info@euromagnet.com
Address:1172 Budapest,
Rétifarkas u. 8 Hungary


Get Social:


AlNiCo mágnesek

Gyártás-Tervezés
Kölcsönözhető mágnesek
Irodai mágnesek
Csavarozható mágnesek
Segédanyagok
Műszerek
Táblázatok
Mágnesek a műhelyben

Alnico mágnesek alumínium (Al), nikkel (Ni) és kobalt (Co) ötvözetéből készülnek, ahogy nevük is sugallja. Ezek a mágnesek az elsők között voltak, amelyeket kereskedelmi szinten gyártottak és széles körben használtak, mielőtt a ritkaföldfém-mágnesek, mint a neodímium vagy a szamárium-kobalt megjelentek a piacon.

Az Alnico mágneseket öntött vagy szinterelt formában állítják elő. Az öntött Alnico nagyobb mágneses erővel rendelkezik, míg a szinterelt változat jobb mechanikai tulajdonságokkal bír.


Az Alnico mágnesek széles körű alkalmazásokban használatosak, beleértve:

Elektromos gitárok hangszedői,

Szenzorok és mérőműszerek,

Motorok és generátorok,

Oktatási célokra szánt demonstrációs mágnesek.

Az Alnico mágneseket öntött vagy szinter technológiával állítják elő. Az öntött Alnico nagyobb mágneses erővel rendelkezik, míg a szinter változat jobb mechanikai tulajdonságokkal bír.


Alnico mágnesek nem rendelkeznek olyan erős mágneses tulajdonságokkal, mint a ritkaföldfém-mágnesek, hőmérsékleti stabilitásuk és korrózióállóságuk miatt továbbra is népszerűek bizonyos alkalmazásokban.

A neodímium és szamárium-kobalt mágnesekkel szemben, amelyek erősebbek, de kevésbé hőállóak, az Alnico ideális választás lehet olyan környezetekben, ahol a magas hőmérsékletek jelentenek kihívást, +550 celsius munkaponttal rendelkezik.


Erős mágneses tulajdonságok: Alnico mágnesek jelentős mágneses térerőt képesek létrehozni, bár nem olyan erősek, mint a ritkaföldfém-mágnesek.

Kiváló hőmérsékleti stabilitás: Az Alnico mágnesek egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága a magas hőmérsékleti stabilitásuk. Akár 500°C-ig is képesek megőrizni mágneses tulajdonságaikat, ami ideálissá teszi őket olyan alkalmazások számára, ahol a magas hőmérsékletek előfordulhatnak.

Korrózióállóság: Ezek a mágnesek jó korrózióállóságot mutatnak, és általában nincs szükségük kiegészítő felületkezelésre.

Mechanikai szilárdság: Az Alnico mágnesek viszonylag törékenyek, ami korlátozza őket abban, hogy milyen formákban és méretekben állíthatók elő vagy hogyan lehet őket megmunkálni.