Phone:

+36 1 257 7119

+36 1 260 0799

Email:
info@euromagnet.com
Address:1172 Budapest,
Rétifarkas u. 8 Hungary


Get Social:


Műgyanta kötésű mágnesek

Permanens mágnesek

A műgyanta kötésű mágnesek olyan mágneses anyagok, amelyeket műgyantával vagy műgyanta alapú anyagokkal kötnek össze. Ezek a mágnesek különböző típusú mágneses anyagokat tartalmazhatnak, például ferrit, neodímium vagy szamárium-kobalt anyagokat.

Ezeknek a mágneseknek számos előnye van, például könnyűek, korrózióállóak és könnyen formázhatóak. Ez utóbbi tulajdonság lehetővé teszi számukra, hogy különböző alakokban és méretekben gyártják őket, ami sokféle alkalmazást tesz lehetővé.


A műgyanta kötésű mágnesek gyártása a következő lépésekből áll:

  1. Alapanyagok előkészítése: A különböző mágneses anyagokat, például ferrit, neodímium vagy szamárium-kobalt porokat összekeverik a műgyantával vagy más kötőanyagokkal.
  2. Formázás: A keveréket a kívánt alakú formába préselik vagy injektálják. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy a mágnesek különböző formákban készüljenek, például lemezekben, hengerekben vagy egyéb testekben.
  3. Keményítés: A formázott mágneseket egy keményítő folyamaton keresztül viszik át. Ez a folyamat általában magában foglalja a hőkezelést vagy a kémiai reakciókat, amelyek a műgyanta és a mágneses anyagok közötti kötést megerősítik és a mágneses tulajdonságokat javítják.
  4. Végleges formázás: A keményítés után a mágneseket lehetőség szerint végleges formájukba alakítják és megmunkálják. Ez lehetővé teszi, hogy a mágnesek pontos méreteket és tulajdonságokat kapjanak az adott alkalmazáshoz.
  5. Tesztelés és minőségellenőrzés: A gyártási folyamat végén a mágneseket általában tesztelik és ellenőrzik, hogy meggyőződjenek arról, hogy megfelelnek-e az elvárt mágneses tulajdonságoknak és minőségi szabványoknak.

A műgyanta kötésű mágnesek széles körben használhatók különböző ipari és fogyasztói alkalmazásokban, például elektromos motorokban, hangszórókban, érzékelőkben és más elektronikai eszközökben.