Phone:

+36 1 257 7119

+36 1 260 0799

Email:
info@euromagnet.com
Address:1172 Budapest,
Rétifarkas u. 8 Hungary


Get Social:


MÁGNESFÓLIÁK-MÁGNESLAPOK

PERMANENS MÁGNESEK

Alapanyag

A gyártási folyamat először a nyersanyagok előkészítésével kezdődik. A mágneses anyagokat (pl. strontcium ferrit vagy neodímium) és a műanyag alapanyagot alaposan ellenőrzik és előkészítik a folyamat következő lépéseire.

A mágneses anyagot hozzáadják a műanyag alapanyaghoz. Ez általában egy extruziós folyamat, ahol a műanyag granulátumot és a mágneses részecskéket egy extruderekbe töltik, ahol alaposan összekeverednek.


Gyártás

A kevert anyagot hengerelték vagy öntötték, hogy megfelelő vastagságú fóliát kapjanak. Ezután a fóliát hűtik és alakítják, hogy a kívánt méretet és vastagságot kapják.

Műanyagkötésű mágneslapok általában alacsonyabb mágneses tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a hagyományos, szilárd mágnesek. A műanyag kötésű mágneslapok gyakran rugalmasabbak és könnyebbek, ami számos alkalmazás szempontjából előnyös lehet.

Laminálás

A fóliát vágják és csomagolják a kívánt méretű és formájú lapokba vagy tekercsekbe. Ezután a mágnesfólia általában további feldolgozásra kerül, például nyomtatásra vagy további alakításra a végleges termék előállítása érdekében.

A mágnesfólia tekercsek alap színe sötétbarna. A tekercsek igény szerint könnyen laminálhatók a kereskedelem- ben elérhető színes dekorációs fóliával.

Felhasználás

A műanyagkötésű mágneslapok tervezése és alkalmazása általában nem a nagy mágneses teljesítmény elérésére összpontosít. Inkább a könnyűség, a rugalmasság és az alakíthatóság lehet fontosabb szempontok a felhasználók számára, például reklámok, játékok vagy oktatási célok esetén.

Mágnesfólia, tekercsek, lapok, profilok