Phone:

+36 1 257 7119

+36 1 260 0799

Email:
info@euromagnet.com
Address:1172 Budapest,
Rétifarkas u. 8 Hungary


Get Social:


Bárium-Ferrit mágnesek

Permanens mágnesek

A ferritmágnesek, más néven kerámia mágnesek, egy speciális típusú mágnesek, amelyeket vas-oxidok és kerámia alapanyagok keverékéből készítenek. A ferrit-mágnesek a legelterjedtebb típusú mágnesek közé tartoznak.

A ferritmágnesek különböző típusokban kaphatók, például barium-ferrit (BaFe12O19) és stroncium-ferrit (SrFe12O19) alapú változatokban. Ezek a mágnesek szilárd és törhetetlen szerkezettel rendelkeznek.


A ferrit mágnesek ellenál a savas és lúgos környezetnek, nem korrodálódik, magas hómérsékleti tartományban is használhatók és nagyon stabil mágnes. Az erősségük általában alacsonyabb, mint például a neodímium mágneseké, és a mágneses energiatermelő képességük is alacsonyabb. A ferrit mágnes szerepét a ritkaföldfém mágnesek veszik át (neodímium, szamárium-kobalt), ezek a mágnesek azonos felületen nagyobb indukciót képesek létrehozni.

Emellett a ferritmágnesek relatív törékenyek, így ütköztetés vagy leejtés esetén könnyen sérülhetnek vagy eltörhetnek.


A ferrit termékek egyedi gyártását is vállaljuk, a termék gyártási folyamat azonban a 

méret függvényében a a nagyobb sorozatszámokban rentábilis, tekintettel arra, hogy az alapanyag igényén túl szerszámköltséget is kalkulálni kell. 


Ajánlott felhasználási területek :

taneszköz mágnesek, irodai mágnesek, motor mágnesek, bendőmágnes, pot mágnesek, szerszámtartó mágnesek, horgász-mágnesek, hegesztési segédmágnesek, jeladó mágnesek, akvárium tisztítómágnes, marketing - reklám terület, vaskiválasztó gyártmányok.


Közepes koercitív erő 

Magas hőtűrés 250 0C

Kerámia tulajdonságok (savas, lúgos környezetben jól használható)

Nem oxidálódik, nagy elektromos ellenálás

Jól ragasztható  

Fajsúly 4,75 gr/cm3 ,